Vroedvrouw

vroedvrouw Vlaams-Brabant

Elke zwangerschap is een uniek wonder met een eigen verhaal

Ik ben Claudia Scherf; in 2000 studeerde ik af als vroedvrouw. Ondertussen heb ik heel wat vroedkundig kennis en de laatste jaren heb ik ook psychosociale en pedagogische ervaringen opgedaan. Deze verrijken nu mijn begeleidingen aan ouders voor, tijdens en na de zwangerschap, alsook mijn workshops en pretecho's 2D, 3D & 4D. 

Centraal in al mijn begeleidingen staan vertrouwen, deskundigheid, warmte en psychisch welzijn. Alles is steeds op maat van jou.
Door al jaren met gezinnen te werken, weet ik hoe belangrijk psychisch welzijn is, dus je kan hiervoor steeds bij mij terecht!

Begeleiding voor de zwangerschap

Heb je een zwangerschapswens? Dan kan je al bij Wonderverhaal terecht. We bekijken samen je cyclus, gezonde levensstijl, inname van vitamine/medicatie, ontspanning, werkomstandigheden, voeding, …

Begeleiding tijdens de zwangerschap

In nauwe samenwerking met de gynaecoloog/huisarts, volg ik jouw prille zwangerschap op tot het einde. Deze begeleiding kan zowel medische en/of meer informatief zijn, jullie vragen staan steeds centraal.

Wat mag je verwachten?
  • Een degelijke medische opvolging van jouw zwangerschap: nl. eerste bloedname, beluisteren van de harttonen, bloeddruk opvolging, urinetest, de suikertest, algemeen welzijn, gewicht, baarmoederhoogte meten,...
  • Info over praktische zaken tijdens en na de zwangerschap
  • Info over voeding; zowel borstvoeding als flesvoeding
  • Er is altijd ruimte voor vragen, bedenkingen, gevoelens,…
  • Je kan ook deelnemen aan de workshops, dit zijn interessante bijeenkomsten waar jullie ook de kans hebben om ervaringen te delen met andere zwangeren. 

Begeleiding na de zwangerschap

Wat mag je verwachten?
  • Medische opvolging van mama: o.a. bloedverlies, bloeddruk, baarmoederstand, eventuele opvolging of verzorging van je knip of wonde, algemeen welzijn, vragen,...
  • Check up van de baby: gewicht, urine- en stoelgangpatroon, verloop borstvoeding/flesvoeding, kleur van de huid, navelverzorging, guthrietest (hielprik)
  • Er is altijd ruimte voor je bedenkingen, gevoelens,… 
  • Ik neem ook deel aan het KIK-project (kort In Kraambed), voor dit project werk ik samen met vroedvrouw Kim De Winter.

Zeker niet vergeten

Tijdens de zwangerschap neem je best al contact op voor een kennismaking en de opmaak van jouw verloskundig dossier. Neem een 2-tal klevertjes van jouw ziekenfonds mee.

Als jullie baby geboren is, geef me dan een seintje zodat ik jullie huisbezoek met zorg kan inplannen. Op de dag dat je het ziekenhuis verlaat, stuur je een sms zodat ik weet dat je definitief naar huis gaat. De dag nadien kom ik al bij je langs. 

Hoeveel kost een begeleiding van een vroedvrouw tijdens en na de zwangerschap? 
Als vroedvrouw ben ik geconventioneerd en werk met de derdebetalersregeling. Dat wil zeggen dat ik mij houd aan de vooropgestelde tarieven van het RIZIV én dat de kosten rechtstreeks door jouw ziekenfonds aan mij worden betaald. Het enige dat je dient te betalen is een administratieve kost van 25 euro en een kilometervergoeding per huisbezoek, gerekend vanaf mijn woonplaats Waanrode, Kortenaken. Mogelijks komt je hospitalisatieverzekering hierin zelfs tegemoet.

Begeleiding VOOR de zwangerschap wordt nog niet terugbetaald door het RIZIV. Wil je hier meer over weten, neem dan zeker even contact op of bel me gewoon op 0468/01.25.15.

Start hier jullie Wonderverhaal

WonderVerhaal
Vroedvrouwpraktijk:
Binkomstraat 3
3391 Tielt-Winge
(in het gebouw van
Be Fit)

0468 01 25 15
claudia@wonderverhaal.be
REGIO voor huisbezoeken door vroedvrouw, na de geboorte: :
Gemeentes en deelgemeentes: Kortenaken, Geetbets, Glabbeek, Bekkevoort, Tielt-Winge, Lubbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Halen, Herk-de-Stad, Aarschot, Holsbeek, Diest, Tienen, Boutersem, Bierbeek, Linter, Vissenaken en Budingen.
Woon je elders en heb je toch graag een huisbezoek van mij, bel me gerust.